Vallhundskurser

Jag erbjuder både förberedande vallhundskurser, grundkurser och fortsättningskurser samt privatlektioner. Jag är utbildad instruktör av Svenska Vallhundsklubben och har stor erfarenhet av vad som krävs för att utbilda en hund både för praktiskt jobb samt till framgångsrik tävlingshund.

För mig handlar det om att arbeta med hundens naturliga förmåga och vilja att driva, kontrollera och påverka djur. Jag strävar efter att samarbetet mellan förare och hund blir enkelt och konfliktfritt och att relationen förstärks. Att jag kan förklara för min hund med bra tekniker och strategier vad det är jag förväntar mig av den i olika situationer och lär den att hantera djur på ett lugnt och kontrollerat sätt.

För aktuell kursinformation håll koll på sociala medier där lägger jag upp löpande info om träningskvällar, kurser, clinics osv!

Aktuella Kurser hösten 2022!

🌟Privatlektioner!🌟

Kommer gå att boka på måndagar med start den 15 augusti, samtliga VP moment finns uppställda, rundfålla, 25a, mindre fält. Vi utgår från er dagsform och nivå, alla är välkomna!

Kl: 12.00-17.00

650kr/h

🌟Öppen träning hos Värmdö Lamm!🌟

Vi träffas varje torsdag med start den 11 augusti för att träna tillsammans! Jag finns till hands för att ställa ut får, tipsa och se till att du får ett bra träningspass!

KL: 12.00-14.00

350kr/hund, för träning av två hundar eller fler 250kr/hund.

(Vid för få deltagare kommer träningen ställas in, detta meddelas dagen innan.)

🌟Grundkurs!🌟

För dig som vill skapa en bra grund i hundens utbildning. Antingen är din hund precis tänd eller så har ni kommit en bit och vill ha hjälp att slipa på grunderna med rätt tekniker – hur får du snygga stopp och rena flanker, stabila drivningar och hur arbetar du med tryck och hundens attityd på rätt sätt?! Vi jobbar med att stärka relationen och öka kommunikationen mellan dig och din hund. Vi går igenom olika begrepp inom vallhundsvärlden och vad som krävs för att utbilda en vallhund. Inga förkunskaper krävs hos varken dig eller hund.

Torsdagar 11, 18, 25 augusti och 1, 8, 15 september

Kl:15.00-17.30

6 tillfällen 5 deltagare

2850kr

🌟Fortsättningskurs!🌟

För dig som startat din träning och vill komma vidare i utbildningen! Utmana dig och din hund i att kliva framåt med trygg vägledning. Vi testar längre hämt, delning och fålla, att börja stå kvar i sin handling och fortsätter givetvis slipa på grunderna. Vi tränar inför IK1 och IK2 beroende på er nivå. Din hund ska kunna tränas på öppet fält och ha någorlunda bra grunder.

Tisdagar 16, 23, 30 augusti och 6, 13, 20 september

Kl: 10-12.30

6 tillfällen 5 deltagare
2850kr

🌟Heldagskurs VP🌟

Denna kurs är för dig som siktar på att godkänna din hund genom ett vallhundsprov! Vi ses under två heldagar med cirka två veckor mellan för att tillsammans stärka er som ekipage. Vi gör en plan för att ni ska komma vidare i träningen och lyckas med vallhundsprovet. Vi tränar moment för moment samt hela banor. Vi går igenom vad domaren ser på och hur de olika momenten bedöms. Hur man bäst lyfter sin hunds styrkor och stöttar dess svagheter.

Fredagar 26 augusti och 9 september

Kl: 10.00-16.30
6 deltagare 
1290kr/dag (åhörare 450kr/dag)

————————————————————————————–

All anmälan görs till varmdolamm@gmail.com

Samtliga kurser hålls hos Värmdö Lamm, Norrnäs Gård som ligger på Sandö, Värmdö.

Samtliga kurser är inklusive moms.