Fåren

Värmdö lamm – en småskalig uppfödning av lamm med djuren och naturen i fokus! Vi stävar alltid efter att maximera fårens utevistelse både i början och slutet av betesperioden. Så fort betet är tillräckligt går alla djuren ut tillsammans och njuter av de vackra naturbeten vi har möjlighet att förvalta. Vi betar flera skärgårdsnära marker och med fårens hjälp hålls dessa öppna och främja biologisk mångfald, naturlig gödsling av skog och mark och ett öppet landskap!

Vi betar olika marker runt Värmdö samt ute i skärgården, lammen föds upp på ett naturligt sätt ute på grönbete tillsammans med sin flock samt i sitt stora luftiga fårstall nära sin flock på en mjuk och torr halmbädd.

Från våra djur kan du köpa kött och skinn med gott samvete i full vetskap att djuren mår bra och är uppfödda på ett rättvist och hållbart sätt. Vi samarbetar med det lokala slakteriet här på Värmdö samt Roslagen kött och Chark och har fullt förtroende för att djuren hanteras på bästa sätt för att skapa en lugn och stressfri sista tid.

Läs mer om våra lammlådor under fliken ”Lammlåda”!

Håll utkik på Instagram och Facebook nyheter!