Kryddig pumpasoppa

Ingredienser

  • 1 matsked smör
  • 2,4 dl lök, hackad
  • 3 matskedar mjöl
  • 1/2 tesked currypulver
  • 1/4 tesked kummin
  • 1/4 tesked malen muskot
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 2,4 dl skalad och tärnad sötpotatis
  • 1/4 tesked salt
  • 8,3 dl fettfri, lättsaltad kycklingbuljong eller grönsaksbuljong
  • 4,4 dl pumpapuré på burk
  • 2,4 dl 1 % mjölk
  • 1 matsked pressad limejuice

Gör så här

  1. Smält smöret i en tjockbottnad gryta eller stor kastrull på medelhög värme. Fräs löken i 3–4 minuter och tillsätt sedan mjöl, curry, kummin och muskot och fräs i 1 minut.
  2. Tillsätt sötpotatis, salt, kycklingbuljong och pumpa och låt koka upp. Sänk värmen till låg och låt puttra, delvis täckt av lock, i 20–25 minuter eller tills sötpotatisen är genomkokt och mjuk. Lyft av från värmen och låt stå i 10 minuter för att svalna.
  3. Häll hälften av pumpablandningen i en mixer och mixa slät. Använd en sil och häll tillbaka soppan i grytan. Upprepa med resten av soppan.
  4. Höj värmen till medium, tillsätt mjölken och värm i 5 minuter eller tills soppan är genomvarm.
  5. Lyft av från värmen och tillsätt limejuice.

Den här artikeln använder material från Wikibooks-artikeln ”Cookbook:Spiced Pumpkin Soup”, som är publicerad under Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0.

Kommentarer är stängda.