Guacamole
Ingredienser
- 4 avokadofrukter
- 2 matskedar pico de gallo-salsa
- Juice från 1/2 lime
- 2 hackade jalapeñofrukter ELLER 2 matskedar krossad chilipeppar ELLER 1 matsked cayennepeppar
- 1 tesked salt
- 4 teskedar olivolja
- 1 1/2 tesked hackad vitlök
- 1/2 tesked malen svartpeppar
- 1 hackad jalapeño ELLER 2 hackade serranochilifrukter ELLER 2 matskedar hackat av någon typ av chilipeppar (anpassa efter styrka)
Gör så här
- Kärna ur avokadofrukterna.
- Skåra avokadofrukterna utan att skära igenom skalet.
- Skopa ut köttet ur en avokado med en stor sked och lägg i en skål.
- Tillsätt limejuice och rör om för att täcka avokadobitarna jämnt.
- Rör ner pico de gallo, vitlök, olja, jalapeño, salt, chilipeppar och svartpeppar, mosa och rör om avokadobitarna tills det är ordentligt blandat.
- Skopa ur köttet ur de andra avokadofrukterna och blanda försiktigt ner i större bitar.
- Guacamolen har rätt konsistens när det är mer stora bitar än mos.
- Garnera med en kvist koriander.
Den här artikeln använder material från Wikibooks-artikeln ”Cookbook:Guacamole”, som är publicerad under Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0.