Guacamole

Ingredienser

  • 4 avokadofrukter
  • 2 matskedar pico de gallo-salsa
  • Juice från 1/2 lime
  • 2 hackade jalapeñofrukter ELLER 2 matskedar krossad chilipeppar ELLER 1 matsked cayennepeppar
  • 1 tesked salt
  • 4 teskedar olivolja
  • 1 1/2 tesked hackad vitlök
  • 1/2 tesked malen svartpeppar
  • 1 hackad jalapeño ELLER 2 hackade serranochilifrukter ELLER 2 matskedar hackat av någon typ av chilipeppar (anpassa efter styrka)

Gör så här

  1. Kärna ur avokadofrukterna.
  2. Skåra avokadofrukterna utan att skära igenom skalet.
  3. Skopa ut köttet ur en avokado med en stor sked och lägg i en skål.
  4. Tillsätt limejuice och rör om för att täcka avokadobitarna jämnt.
  5. Rör ner pico de gallo, vitlök, olja, jalapeño, salt, chilipeppar och svartpeppar, mosa och rör om avokadobitarna tills det är ordentligt blandat.
  6. Skopa ur köttet ur de andra avokadofrukterna och blanda försiktigt ner i större bitar.
  7. Guacamolen har rätt konsistens när det är mer stora bitar än mos.
  8. Garnera med en kvist koriander.

Den här artikeln använder material från Wikibooks-artikeln ”Cookbook:Guacamole”, som är publicerad under Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0.

Kommentarer är stängda.